Menu Content/Inhalt
Gereformeerde Appelkoek
dinsdag 08 november 2005

Bak eens een heerlijke gereformeerde appelkoek!

Benodigdheden voor de koek:

 500 gram

 zelfrijzend bakmeel

 500 gram

 donkerbruine basterdsuiker

 250 gram

 havermout

 400 gram

 boter

 1

 ei

 1

 theelepel zout 

Voor de vulling:
 850 gram

 appels

 100 gram

 rozijnen

 4

 theelepels kaneel 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 165 graden. Zeef het meel, de suiker en het zout in de kom. Voeg de havermout, de boter en het ei (zonder schaal) toe. Kneed alles goed door elkaar. Vet het bakblik in en bekleed dit gelijkmatig met het deeg. Snijd de appels in kleine stukjes. Meng de appel met de rozijnen en het kaneel. Verdeel dit over het deeg. Goed aandrukken met b.v. een snijplank. (Daar heb ik mijn speciale keukenjonker voor)

Sam de keukenjonker

Zet het bakblik vervolgens in het midden van de oven en bak de koek bij 165 graden in circa 55 - 60 minuten gaar en bruin. Snijd de koek als hij nog warm is en laat hem daarna afkoelen.

Suc6 en eet smakelijk!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com