Gereformeerde Appelkoek |
dinsdag 08 november 2005 | |||||||||||||||||||
Bak eens een heerlijke gereformeerde appelkoek! Benodigdheden voor de koek:
Voor de vulling:
Bereiding:Verwarm de oven voor op 165 graden. Zeef het meel, de suiker en het zout in de kom. Voeg de havermout, de boter en het ei (zonder schaal) toe. Kneed alles goed door elkaar. Vet het bakblik in en bekleed dit gelijkmatig met het deeg. Snijd de appels in kleine stukjes. Meng de appel met de rozijnen en het kaneel. Verdeel dit over het deeg. Goed aandrukken met b.v. een snijplank. (Daar heb ik mijn speciale keukenjonker voor)
Zet het bakblik vervolgens in het midden van de oven en bak de koek bij 165 graden in circa 55 - 60 minuten gaar en bruin. Snijd de koek als hij nog warm is en laat hem daarna afkoelen. Suc6 en eet smakelijk! |