Menu Content/Inhalt
Forelvissen
zaterdag 24 juli 2010

Zaterdag 24 juli 2010

ImageTien man sterk stappen we uit de auto. Mannen van stavast in de leeftijd van 8 tot 58. Wij zullen eens laten zien hoe je een visvijver leegvist. Een forellenvijver wel te verstaan. Of we dit al eerder hebben gedaan? Dat hoeft toch niet? Waar zijn die hengels?

We hadden het bord al zien staan toen we vanaf de camping naar Souillac reden om boodschappen te doen. Een grote vis met een pijl in de richting van de grote spoorbrug. Gert wist dat een Nederlands echtpaar de scepter zwaaide over een forellenkwekerij met daarbij een visvijver en een restaurant. Het stond garant voor een middag hengelplezier.

Na drie kilometer stijgen en dalen dwars door de negorij kwamen we aan. En meteen bij het zien van de eerste vijver begonnen de ogen al te glimmen. Wat een joekels! Helaas, daar mocht niet gevist worden. Dat moest in een poel verderop. Negen meter diep aldus de eigenaar. En je kon ook nog verder lopen langs een beekje, maar dat was meer voor de ervaren hengelaars.

Na enige uitleg gingen we aan de gang met acht werphengels voorzien van wormen. Het eerste kwartier verstreek zonder dat er een vis gevangen werd. Zouden de forellen óns beetnemen? Het wachten was op het moment dat de eigenaar twintig kilo vis in het water zou gooien. Misschien dat het tij dan zou keren.

En dat deed het! Als hongerige wolven doken ze af op onze wormen. Binnen een mum van tijd had vrijwel iedereen het genoegen gesmaakt een forel aan de haak te slaan. En toen haalde je de echte mannen er ook zo uit. Want was het aanhaken van een worm voor sommigen al een heftige klus, een forel met een stuk hout doodslaan en vervolgens met je vinger in de keel om de haak los te steken... Geloof me, ga vissen op forel en je leert je pappenheimers kennen!

Aan het eind van de middag kwamen de vrouwen poolshoogte nemen. En dat viel ze niet tegen. Meer dan twintig forellen lagen doodstil in de emmers. Klaar om schoongemaakt en gebakken te worden. Het schoonmaken deed de eigenares van het restaurant, het bakken deden we een uur later op de camping. Op de barbecue. En ze waren nog lekker ook.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com