Menu Content/Inhalt
Lunchen
Weblog Kees
zaterdag 01 september 2012

Image'Is alles naar wens? Wilt u misschien nog iets drinken?'
'Ja, een thee voor mijn vrouw en doe mij nog maar een glas melk.'
'Komt in orde!'
Ik kijk haar aan en zeg: 'Dit is toch zó lekker...' Ik wijs op mijn bord. Ze lacht en antwoord: 'Ja hè?'

Jarig zijn is een feest, zeker op een zonnige zaterdag als vandaag. 's Morgens wakker worden gemaakt door je jongste zoon die vervolgens een eitje gaat staan bakken en de krant uit de brievenbus haalt. Wat wil een mens nog meer? Oké, ik moest daarna wel met hem mee naar het voetbalveld voor een wedstrijd, maar zelfs dát is niet erg als de zon schijnt.

Bij thuiskomst om even over half twaalf werd me nadrukkelijk te verstaan gegeven dat de tosti's heel lekker zouden zijn deze middag. En inderdaad, ik hoefde ze zelf niet te smeren en te beleggen, dat was al gedaan. Sterker nog, ik hoefde ze niet eens op te eten. Dat gingen zij doen. Ik werd geacht samen met Ineke te gaan lunchen. Bij Kitsch en Kunst aan de Rotte. Óf dat een verrassing was waar ik blij van werd.

En passant werd ik ook nog even bedolven onder cadeautjes. Altijd handig natuurlijk, zo'n perforator. En een niettang. En een plakbandautomaatje. En uiteraard mocht de nieuwste Keller ook niet ontbreken. Nog even en deze Amerikaanse dominee heeft het voor het zeggen in onze boekenkast.

'Wat moeten we dit jaar nu weer voor cadeaus verzinnen voor onze verjarende @KeesvE.. Hij weet niets.. #tevredenman' had Marjan afgelopen week nog getwitterd. 'Jawel, ik weet wél iets: een etentje :-) #grootplezier' had ik geantwoord. En de boodschap kwam door, dat bewees de dinercheque wel die ik van de kinderen kreeg. Die gaan we op een later moment dit jaar nog wel verzilveren.

Maar toen op de fiets op weg naar de Bergse Rechter Rottekade 1. Cadeautje van Ineke. We zijn er al eerder geweest en ik kom er graag. Want weet u wat er nu zo lekker is daar? Ze serveren er dadelbrood met kip. Om precies te zijn: Dadelbrood naar eigen recept gebakken door Bakkerij van Ballegoie met huisgemarineerde kipfilet, chilimayonaise, gebrande pistachenoten en honing.

Ik ben bang dat ik vanavond het gebak moet laten staan. Dat wordt veel te gek. De kilootjes hè... Toch eens even kijken of je die dinerbon daar ook kan gebruiken...

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com